Waarom is educatief activiteitenspeelgoed belangrijk voor je kinderen

Play is the highest form of research- Albert Einstein

Hoe terecht gezegd! Is het niet? Spelen is de beste manier waarop kinderen beginnen te leren. Kinderen houden ervan om nieuwe dingen te ontdekken en te leren in een heel vroeg stadium van hun leven. Als ouders vullen we onze huizen met speelgoed waar onze dierbaren dol op zijn en plezier mee hebben. Maar wist u dat het aanmoedigen van uw kind om te spelen met educatief activiteitsspeelgoed hun intellectuele en motorische ontwikkeling kan bevorderen?

Het introduceren van educatief en fysiek speelgoed in een vroeg stadium van de ontwikkeling van een kind blijkt hun zintuigen te stimuleren, hun verbeelding te prikkelen en hun sociale vaardigheden te verbeteren.

Waarom zouden ouders investeren in kinderspeelgoed en -spelletjes?

“Mijn kind leert al genoeg op school. Ik wil niet dat mijn kind de druk voelt om ook nog spelenderwijs te leren.”

“Ze is te klein voor educatief speelgoed.”

Als ouder zijn dit misschien de gedachten die je op dit moment hebt. Maar, laat het ons rechtzetten voor u. Kinderen leren van nature snel en kunnen goed observeren. Het is aan u, hoe u hun aangeboren leervermogen helpt en vormt om een betere toekomst vorm te geven. Educatieve activiteit speelgoed zijn niet per se degenen met alfabetten of cijfers op hen. Kleurrijke blokken en aantrekkelijke puzzels zijn ook educatief speelgoed.

Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over de druk die dit leerspeelgoed op uw kinderen kan leggen. Deze educatieve speelgoed zijn onberispelijk ontworpen op een manier die uw kinderen niet zou weten dat ze aan het leren zijn vanwege al het plezier dat het heeft. Het doel van educatief speelgoed is om spelenderwijs leren te bevorderen.

Er zijn geen leeftijdsgrenzen om uw kind kennis te laten maken met educatief speelgoed. Baby’s, peuters, kleuters en oudere kinderen, ze hebben allemaal evenveel baat bij dit speelgoed. Ouders moeten ook hun tijd investeren in het kiezen van speelgoed dat past bij de leeftijd van hun kinderen.

Muziekinstrumenten, verbindingsspeelgoed, makkelijke legpuzzels, knutselspeelgoed, dozen, blokken en verkleed spullen zijn enkele van de beste ontwikkelingsspeeltjes die kinderen creativiteit en probleemoplossend vermogen bijbrengen. Inzicht in de belangstelling van uw kind en zijn ontwikkelingsstadia zal u helpen bij het kiezen van het juiste leerspeelgoed en spelletjes voor uw kinderen.

Voordelen van educatief activiteitenspeelgoed


Wij zullen u uitleggen op welke gebieden uw kind baat zal hebben bij het gebruik van educatief speelgoed.

 1. Motorische ontwikkeling verbeteren
  Educatief speelgoed is gekoppeld aan de ontwikkeling van sensomotorische vaardigheden bij kinderen. Kleurrijke en levendige lichten en geluiden verbeteren het gezichtsvermogen van kleine kinderen. Knutselspeelgoed en activiteiten verbeteren de fijne motoriek bij oudere kinderen. Dit bevordert een betere persoonlijkheid en communicatievaardigheden bij kinderen.
 2. Verhogen van het IQ en bevorderen van het probleemoplossend vermogen
  Educatief en ontwikkelingsspeelgoed staat erom bekend dat het het IQ van uw kind verhoogt door een beter geheugen, betere coördinatie en een grotere geletterdheid. Met leerspeelgoed en spelletjes kunnen kinderen hun verstand op de proef stellen. Wanneer het kind bijvoorbeeld de blokken stapelt maar mist om ze in evenwicht te brengen, ziet hij ze allemaal in stukken vallen.

Een ander voorbeeld is het puzzelspel. Het kind moet al zijn energie en aandacht richten op het oplossen van puzzels. Na verloop van tijd zullen deze uitdagingen hun geest helpen groeien en betere probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen.

 1. Ontwikkel sociaal en emotionele intelligentie
  U kunt uw kind thuis trainen en een sociaal wezen maken. Met educatief speelgoed kunnen kinderen rollenspellen spelen, emoties begrijpen en empathie ontwikkelen. Met dit speelgoed doorloopt uw kind verschillende sociale situaties, zoals delen, leiden, een band scheppen, zorgen, wachten, enzovoort. Spelen ontwikkelt ook hun emotionele intelligentie als ze reageren op emoties zoals woede, lachen of verdriet.
 2. Betere concentratie
  Door te spelen helpt u uw kind om zich gedurende een langere tijd op een taak te concentreren. Vroege introductie van speelgoed zal uw kind helpen om de concentratie te verbeteren. Deze eenvoudige tactiek zal later vruchten afwerpen tijdens zijn schooljaren.
 3. Creativiteit en verbeelding stimuleren
  Educatief speelgoed bevordert niet alleen het leren en de groei, maar geeft uw kinderen ook het vermogen om creatief te denken. Dit speelgoed bevat spelletjes die de creatieve verbeelding van uw kind stimuleren. U zult zien dat uw kinderen hun creatieve vaardigheden gebruiken en er iets moois van maken.

over mij

Hoihoi, ik ben Linda! Ik informeer je graag over de combinatie van spelen en leren voor kinderen. Daarnaast hoop ik je op leuke ideeën te brengen om samen te doen met je kind!